Lynch Residence Renovation- Crowdy Head

Crowdy Head 2018

The seaside village site is perched high on the Crowdy Head headland, facing north, with 270 degree ocean views.

The existing 2 storey brick dwelling was in poor condition, weathered from decades of extreme coastal weather.

The renovation project provided the opportinity  to retain the bones of the existing building, and create a new contemoprary residence which responds to the natural environment, and reflects the local characterof the Crowdy Head fishing village.

Designed for a busy family of five, the Lynch renovation includes:

– conversion of the existing ground level into bedrooms, and a games room which opens onto a new pool
– a new bedroom/ bathroom area addition to the rear
– conversion of the second storey level into a new open plan living/ kitchen/ dining area, and main bedroom with ensuite
– a new double garage and shed at the rear of the site

All living spaces open onto deck areas, and look out to the ocean views. The new materials pallette is lightweight yet robust to withstand the extreme coastal elements.

Photography- Jeremy Rogers