Vockler House Extension

Kelang 2016

This Kalang home extension was built by owners Mandy Hubbard and Phil Vockler, of Reflection Constructions, with a focus on creativity, affordability, sustainability, and connection with the natural environment. A new pavilion has been added to the existing farm house to provideĀ  living and entertainment spaces which are colourful, vibrant, warm and inviting.

A 3d model and drawings were prepared by Fisher Design + Architecture, with a key objective to assist the owners to realise their ideas, and allow for their own undertaking of the building approvals, interior design, and construction of the building.

Designed by Mandy and Phil, the pavillion interior features a spatious galley kitchen with a polished concrete benchtop, a floating timber light unit over, and colourful kitchen cabinetry. A feature banquette seat provides a place for rest and reading.

Flowing from inside to out, a generous timber deck area provides an entertainment space which opens onto the surrounding landscape, and features a recycled boat hull which has been cleverly converted into a hanging chair. A nearby a BBQ shelter contains a woodfire pizza oven.

The simple and efficiently composed design optimises passive energy principles including siting and orientation to maximise views, solar access to maximise daylight, and natural ventilation.

Renovating their own home, growing their own produce, relaxing with friends, and watching their kids play in a lush green rural setting, Mandy, Phil and family are following a green, sustainable way of life. The extension demonstrates how a creative approach can achieve an affordable home renovation which is individual, vibrant and contemporary, while being respectful of the natural setting and the rural context.

FisherDesign_Vockler_16321100 FisherDesign_Vockler_16321100b IMG_1589_RT